Ljubezenski prigrizki

»Najboljše stvari v življenju se delijo.«

Ljubezenski prigrizki so tudi na Facebooku Itak, da so BIO!
 • Mamini nasveti

  Zakaj je dobro uživati hrano brez glutena?

  Brazilski oreščki
  Čokolada
  Indijski oreščki
  Kakav
  Klinčki
  Kokos
  Lan
  Makadamijski oreščki
  Mandelj
  Stevia
  Vanilija

 • Zakaj je dobro uživati hrano brez glutena?

  Vedno več ljudi, predvsem pa otrok, je alergičnih na beljakovino gluten oz. ga ne prebavljajo. Gre za genetsko bolezen celiakijo, ki povzroča preobčutljivost na to beljakovino ter s tem motnje v črevesu, ki se lahko končajo tudi s smrtjo. Gluten najdemo v pšenici, rži, piri in ječmenu, torej v večini pekovskih in testeninskih izdelkih. Gluten daje kruhu teksturo in obliko ter omogoči vzhajanje testa. Vendar pa pekovski izdelki zaradi glutena hitreje splesnijo. Gluten pa dandanes večkrat dodajajo tudi v druge vnaprej pripravljene izdelke kot so: omake, pivo, vina, juhe iz vrečke, mesni izdelki, zato se mu stežka izognemo.

  Ustanovitelji znamke Ljubezenski prigrizki smo se odločili, da naše izdelke pripravimo iz brezglutenskih sestavin. Kot osnovo uporabimo sveže mleto moko iz brezglutenskih žitaric, kvinoje, jasminovega riža, pirice in koruze. V večini izdelkov uporabljamo manjši delež kamutove moke, ki vsebuje le majhen procent glutena in so zato za ljudi z lažjo obliko celiakije še vedno primerni. Nagajivi piškotki so popolnoma brezglutenski, po želji pa tudi druge vrste prigrizkov pripravimo brez kamuta.

  Brezglutenska prehrana pa se vedno bolj širi tudi kot oblika zdravega prehranjevanja. Pšenica zvišuje raven sladkorja v krvi, sladkor se veže na beljakovine, kar poveča encim glikacije in škoduje kolagenu. Brezglutenski izdelki zato ohranjajo prožnost kože in upočasnjujejo staranje. Raziskave kažejo, da glutenski izdelki povečujejo tudi simptome menopavze, brezglutenski izdelki pa jih zmanjšujejo. Ko se odločimo za brezglutensko prehrano se moramo izogibati sladkarij in hitre prehrane, le-to pa zamenjamo s svežo zelenjavo in sadjem. Posledično takšna prehrana zahteva, da razmišljamo kdaj in kaj bomo zaužili ter si jedilnik pripravimo vnaprej in tako smo kmalu korak bližje starodavnim zdravim načinom prehranjevanja s svežimi izdelki, brez presežkov. Ob takšni dieti se lahko brez slabe vesti posladkate z Ljubezenski prigrizki, ki sijejo od svežega sadja, raznovrstnih oreščkov in so »zabeljeni« s kokosovo mastjo, bogato z nenasičenimi maščobami.

  Novice in dogodki

 • 20. decembra 2012 okrog 17.02 ure

  Novoletni ljubezenski sejem v tortarni Pupi

 • 29. novembra 2012 okrog 18.32 ure

  Ljubezen, čaj in poezija v tortarni Pupi

 • 25. oktobra 2012 okrog 18.32 ure

  V tortarni Pupi bomo gostili mladega slovenskega pesnika Kobrowskega.

 • 27. septembra 2012

  Izbiranje najlepše poezije in proze na temo Ljubezni na naši Facebook strani.

 • 15. septembra 2012

  Gostovali bomo na EKOfestu v Žalcu. Vabljeni vsi, ki bi radi pokusili naše vroče kolačke in nagajive piškotke.

 • 9. septembra 2012

  Razvajali bomo obiskovalce Umetniškega sejma v parku Tabor.

 • Bi radi prejeli tedenske novičke o naših dogodkih in tedenski ljubezenski meni?

   

TopWEB   Copyright © 2012 - Vse pravice pridržane, Ljubezenski-Prigrizki.com Powered by Web Design Shema strani     Splošni pogoji